Sluiten


Flexibel personeel voor start-ups

Op 7 oktober 2015 door WePayPeople

‘Ik wens je veel personeel’

Zo luidt een bekend joods gezegde. En dat betekent niet dat het een geschenk is veel mensen in dienst te hebben. Sterker nog voor veel ondernemers betekent personeel extra werk dat afleidt van de kern van de zaak: het werken aan je droom, de ontwikkeling van je ideeën, van je dienst of je product. Denk daarom eens aan flexibel personeel voor start-ups.

Talent

Natuurlijk heeft iedere start-up daarbij mensen nodig, bovendien werk je graag samen met grenzeloos getalenteerde en ambitieuze mensen. Zonder dat je ze in dienst moet nemen met alle administratieve rompslomp en bijkomende zorgen van dien. Want wat als een van je mensen langdurig ziek wordt? Dat heeft veel startende ondernemers al vaak genoeg in grote financiële problemen gebracht.

Voordelen

Als je kiest voor payrolling van je personeel via WePayPeople los je een hoop problemen op. Wij zorgen immers voor de salaris- en personeelsadministratie:

  • werving en selectie doe je zelf;
  • personeel schrijft zich zelf in via onze portal;
  • arbeidsrechtelijke risico’s zijn voor ons;
  • bij ziekte heb je geen kosten;
  • je betaalt alleen voor de gewerkte uren;
  • snel op- en afschalen van personeelsbestand;
  • één heldere factuur waarin alle kosten zijn verwerkt;
  • het netto loon wordt door ons uitbetaald.

Wet werk en zekerheid

Ondernemers met mensen in tijdelijke of vaste dienst worden geconfronteerd met veel verplichtingen. Omdat je niet weet hoe lang je iemand in dienst wil houden, kies je vaak voor tijdelijke contracten. Ook dat schept verplichtingen en heeft nadelen voor werkgever en werknemer. Je krijgt te maken met de nieuwe Wet werk en zekerheid en de daarin opgenomen ketenregeling, volgens welke is bepaald dat je dezelfde werknemer voor maximaal twee jaar tijdelijk in dienst mag houden, daarna moet je afscheid nemen of een vast dienstverband aangaan. Via Payrolling zijn de mogelijkheden en looptijden van dienstverbanden veel ruimer zodat je een flexkracht langer voor je kunt laten werken zonder hem een vast contract aan te moeten bieden.

Ziekte

Als een werknemer ziek wordt betaal je hem zijn loon door. Dat is verplicht. Bij langdurige ziekte geldt deze verplichting voor een periode van twee jaar. Heeft een werknemer een tijdelijk contract, dan moet hij doorbetaald worden tot het einde van het contract. Daarna neemt het UWV de betaling van het loon over. Voor veel starters is een langdurig zieke werknemer een forse kostenpost en kan behoorlijk drukken op de liquiditeitspositie. Nieuwe wetgeving is hierover in de maak, er ligt inmiddels een voorstel om de verplichting voor kleine ondernemers te verlagen tot het doorbetalen van het loon voor een periode van een jaar. Maar ook dat is nog altijd een behoorlijke verplichting.

ZZP’ers

Als start-up kan je natuurlijk samenwerken met (andere) zzp’ers. In dat geval ben je nergens toe verplicht. Maar let op: als je een zzp’er ‘in dienst neemt’ voor een aantal uur in de maand, loop je het risico dat de Belastingdienst dit aanziet voor een verkapt dienstverband en je uiteindelijk ertoe verplicht de werknemer alsnog in dienst te nemen. Nieuwe regelgeving hierover is in de maak. WePayPeople kan je als kennispartner hierover op de hoogte houden.

Buitenland

Start-ups werken in een internationale setting. In Nederland zijn bijvoorbeeld Amsterdam en Eindhoven broedplaatsen voor veelbelovende creatieve- en tech-start-ups. Dat trekt veel talent aan van over de hele wereld. En ondernemers hebben die specifieke talenten nodig, omdat ze onvoldoende in Nederland zijn te vinden. Voor de overheid heten deze werknemers kenniswerkers. Het aannemen van deze kenniswerkers is aan verschillende regels gebonden en geeft jou als werkgever bepaalde verplichtingen, zoals een salariscriterium. WePayPeople heeft veel ervaring met het inzetten van kenniswerkers en is bovendien referent voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst, wat betekent dat benodigde verblijfs- en werkvergunning versneld kunnen worden aangevraagd.

Vragen

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen over wat WePayPeople voor je kan betekenen of wil je meer weten over het werken met flexible personeel bel dan 020 820 8040.

Wij houden het graag helder. Tarieven zijn volledig transparant en op maat. Lees meer over de kosten van payrolling op deze pagina. Direct contact hierover? Bel dan 020 820 8040.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings