Sluiten


Fiscale behandeling personeelsuitjes en -feesten gewijzigd

Op 3 augustus 2015 door WePayPeople

Met de invoering van de werkkostenregeling is voor personeelsuitjes de fiscale behandeling veranderd. Zo gelden er speciale regels voor de locatie en mate van zakelijkheid. Wat betreft de locatie blijven consumpties onbelast indien deze tijdens een personeelsfeest worden uitgedeeld op de werkplek. Mocht het personeelsfeest op een andere locatie plaatsvinden dan valt dit onder de vrije ruimte.

Naast de locatie is ook de mate van zakelijkheid bepalend voor de fiscale behandeling. Indien er sprake is van een personeelsevenement met zakelijk doeleinden geldt een gerichte vrijstelling voor tijdelijk verblijf. Het evenement moet hierbij aansluiten bij de doelstellingen van uw onderneming. Je kan hierbij denken aan het koppelen van een studiedag of congres aan het uitje. De gerichte vrijstelling krijg jij dan voor de totale kosten van het evenement, dus naast consumpties ook de maaltijden en overnachtingen.

Indien het zakelijke evenement aan het einde van de dag elders wordt voortgezet waarbij de doelstelling niet zakelijk is dan moet je de totale rekening van uw evenement splitsen in enerzijds een zakelijk onbelast deel en anderzijds een niet-zakelijk belast deel. Voor alle uitjes geldt dat je bij de ficus tijdens een controle moet kunnen aantonen om wat voor type uitje het ging. Zorg er dus voor dat alles terug te vinden is in uw administratie.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings